MOJA ZGODBA

Mojca Košič, ustanoviteljica MONTESSORI DOMA (bloga, spletne trgovinice, akademije), pedagoginja montessori ter mama Mali in Veliki T.

Mojca Košič, ustanoviteljica MONTESSORI DOMA (bloga, spletne trgovinice, akademije), pedagoginja montessori ter mama Mali in Veliki T.

Osem let nazaj sem bila mlada mamica dojenčici in dve leti stari deklici. Svojima hčerkama sem želela predati le najboljše, a sem se pri tem močno lovila. Nisem želela vzgajati tako kot so me vzgajali moji starši. Čeprav vem, da so me vzgajali tako, kot so najbolje znali.

Iskala sem druge poti in druge načine vzgoje. Vzgojo, ki bi spoštovala otroka, a hkrati pripravljala otroka na življenje. Našla sem pedagogiko montessori, jo pričela proučevati in vključevati v vzgojo mojih deklic ter s tem tudi v naše življenje.

Naše življenje se je spremenilo. Na bolje, seveda. Danes sta moji deklici že v šoli, a je montessori še vedno ostal del našega življenja. Vedno bolj.

Ker je montessori naši družini prinesel toliko lepih sprememb, želim vso znanje in izkušnje, ki sem jih pridobila v teh 8ih letih deliti z vami.

Preko blog zapisov, spletnih programov in srečanj v živo, staršem pomagam, da bi bolje prepoznali in razumeli potrebe svojega otroka ter z njimi vzpostavili bolj harmoničen, umirjen in ljubeč odnos.

Otrokom pa dajem priložnosti, da preko svojih lastnih izkušenj dobijo občutek, da zmorejo sami in razvijajo vse tiste veščine in spretnosti, ki jih bodo potrebovali, ko odrastejo. 

Do sedaj sem svoje znanje lahko delila le v manjših skupinah za otroke in starše. Danes mi sodobna tehnologija omogoča, da svoje znanje preko spletnih programov delim vse do udobja vaših domov. Tako se počasi uresničuje moja vizija, da bi bil montessori končno dostopen prav vsem!

Če želiš izvedeti, kako vključiti montessori v svoj dom, si poglej spodnji video vodič, v katerem boš prejel/a 5 mojih nasvetov, kako se tega lotiti na enostaven način.