Ali želi tvoj malček vse narediti sam?

Tudi tisto, za kar misliš, da je še premajhen ali ne zmore? Veš pa, da je dobro zanj, da razvija svojo samostojnost. Samo ne veš, kako mu pomagati in pri tem ohraniti mirne živce. 

Urejen dom in minimalizem ti ne gresta skupaj z otrokom. Kako le, če se moraš, samo da prideš do kopalnice, prebiti čez kupe igrač? Ampak ti bi tako rada imela umirjen in preprost dom. Zdi pa se ti, da bolj, ko pospravljaš, dlje si od urejenega doma.  

Na živce ti gre, ker moraš otroka stalno opozarjati in mu prepovedovati, česa vsega se ne sme dotakniti in kam vse ne sme iti.

Ne veš, kako bi malčku prilagodila dom, da bi ga spodbudila k samostojnosti, mu omogočila svobodno raziskovanje in hkrati zagotovila varnost.

obuvanje.jpg
frustrirana mama.jpeg

Zvečer si že prav utrujena

od celodnevne animacije in ti že prav manjka idej, kako še zaposliti svojega malčka. Ni igrače, ki bi ga zaposlila za dlje od ene minutke. Potem te skrbi še njegova kratka koncentracija. 

Otrok si želi kar največ stvari narediti sam. To prosi praktično na vsakem koraku, ampak ne veš, kako in na kakšen način pripraviti domače okolje, ki bi mu to omogočalo.

Včasih sploh ne razumeš svojega otroka, kaj potrebuje. Kaj hoče od tebe. Ne razumeš ga. Pa tako si tega želiš, da bi ga razumela in mu pomagala. In potem imaš občutek, da nisi dobra mama.

kuhinja.jpg

Priprava kosila je cela umetnost.

Pa ne to, da ga ne bi znala skuhati, ampak to, da ga sploh lahko skuhaš. Ker malček bi stalno bil ob tebi in plezal po tebi. Zato ga posedeš pred televizijo, da le skuhaš kosilo. Veš pa, da to ni najbolj dobro zanj.

Želiš si le več miru. Več zaupanje vase in vedenja, da taka kot si, si najboljša mama svojemu otroku.

Pa kakšen dan brez stresa in manj nereda doma bi ti tako zelo prav prišel. Najbolj pa bi te osrečilo, če bi bil tvoj malček zadovoljen in srečen.

Kako te razumem! 8 let nazaj sem bila točno tu, kjer si sedaj ti. In izzivov sem imela še več!

Jaz sem iskala rešitve in sem jo našla – v pristopu montessori. Ker montessori ni samo vzgoja, je način življenja.

A si predstavljaš, kako bi bilo...

_9010663.jpg

...če bi tvoj dom upošteval potrebe vsakega družinskega člana, tudi tvojega otroka? Kako dobro, prijetno in sproščeno bi se vsi počutili? Kako bi bil tvoj otrok zadovoljen in umirjen.

In, kako bi bilo, da bi svojega otroka končno razumela. Razumela, kaj potrebuje, kaj želi in kako se lahko na njegove potrebe odzoveš? V hiši bi bilo veliko manj joka, manj prepirov in več razumevanja. Seveda se ob tem ne bi počutila, da bi sebe karkoli prikrajšala.

Čudiš se temu, kaj tvoj dvoletnik vse zmore. Ko pride domov, si sleče jakno, ti mu pomagaš le pri rokavih. Obesi jakno na obešalnik, si sezuje čevlje in jih pospravi na polico. Poišče copate in si jih natakne na noge. Ne moreš verjeti, da je to sploh mogoče! 

a_3.jpg

Zdaj točno veš, kaj otroka zanima

in katere igrače in dejavnosti so prave zanj. Doma si se znebila igrač, ki otroku niso v pomoč pri razvoju. V trgovini z igračami se več ne izgubljaš in točno veš, česa ne boš več prinesla domov. 

Zdaj veš, kako otroku pomagati, da bo naredil sam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 (1).jpg

Razumeš tudi, da tvoja naloga ni

celodnevna animacija otroka, ampak to, da otroka vključiš v svoje življenje, v vse kar počneš in sedaj ti je to tako naravno. Ker razumeš princip, v vsaki situaciji najdeš način, da ga vključiš v svoje opravilo, ko otrok to želi. 

Na otroka se veliko manj jeziš, bolje ga razumeš in imaš veliko več zaupanja vase kot mama.

 

Vsega tega si želiš, ampak ne veš,
kje bi začela.

Prebrala in slišala si že veliko o vzgojnem pristopu montessori. Teorijo približno poznaš, ampak zdaj te zanima, kako to zgleda v praksi in ne veš, kje začeti.

Nimaš časa, da bi se udeležila seminarjev v živo. Čas z otrokom ti je pomemben, zato si ne predstavljaš, da bi popoldneve preživljala na seminarjih, stran od svojega otroka, ki te v zgodnjih letih tako zelo potrebuje.

V tvojem kraju ni predavanj, ki bi ti približal montessori, da bi ga lahko takoj začela vključevati v vzgojo svojega otroka.

IMG_4182.jpg

Osem let nazaj sem bila v podobnem položaju kot si danes ti.  

Nikogar nisem poznala, ki bi ga lahko vprašala za nasvet, zato sem se odločila za študij pedagogike montessori.

Novo pridobljeno znanje sem sproti pričela vključevati v vzgojo mojih deklic in nisem pričakovala, da bo montessori naši družini prinesel toliko lepih sprememb.

montessori4.jpg

Danes po toliko letih izkušenj pri nas doma in pri delu z mnogimi starši ter otroki, lahko pomagam tudi tebi.

Z mislimi na vse starše, ki...

-  vam primanjkuje časa,

-  imate doma majhnega otroka (0-4 let),

-  se zavedate pomembnosti prvih let življenja

-  in bi radi vključili montessori v svoj dom

sem pripravila
4 mesečni online program

 ki ti bo približal montessori na preprost in razumljiv način, da ga boš lahko po korakih vključila v svoj dom. 

mockup.jpg

Kaj so povedale udeleženke programa
le 14 dni po vpisu v program...

Ker sem nestrpna, sem včeraj na malo daljšem sprehodu poslušala vse lekcije 2. modula. Kako zelo lepo si nam predstavila ta občutljiva obdobja. Moj sin je sicer star šele 5 mesecev in pol. Ampak ga je res zanimivo opazovati že od samega začetka, trenutno je v obdobju za gibanje in jezik. Da mu ponudim prostor za akrobacije in se odzovem na njegovo čebljanje. Module bom seveda tekom tedna poslušala še enkrat, da kvalitetno izpolnim nalogo in v starševski dnevnik zapišem vsa svoja opažanja.
— Andreja A.
Jaz in moj mož že sedaj opažava razlike in sva vesela, da sva se prijavila v ta program. Čeprav moram priznati, da je bil moj mož na začetku malo skeptičen.. sedaj tudi on uporablja vse kar sva se naučila in se skupaj veseliva. Lekcije in videe poslušava/gledava skupaj. Materiala je ogromno, kar je res super, tudi knjige in posnetki, res uživam ob vsem! Koliko dela in časa nam je prihranjeno, kot če bi morali to vse izbrskati sami..pa še to bi našli mnogo manj..tu lahko slisimo še tvoje izkušnje iz prve roke ipd.
— Nataša B.
Zelo sem vesela, da sem del programa, saj mi je že v kratkem času dal veliko. Lekcije lahko poslušam kjerkoli in kadarkoli. Običajno kar ob skodelici kave, v prijetni družbi Mojce, ki preko posnetkov predaja res ogromno znanja in koristnih informacij. Mnenja in izkušnje pa mamice delimo v zaprti FB skupini, kjer nam je Mojca na voljo tudi za vprašanja, kar se mi zdi velika dodana vrednost.”
— Maja P.

V spletnem programu Dom po meri otroka te bom korak po koraku vodila do postopnega vključevanja pristopa montessori v vzgojo tvojega otroka.

Dragocena vsebina s praktičnimi prikazi in primeri je zajeta v 29 lekcijah v obliki audio in video vsebine.

Podrobnejši kurikulum si lahko ogledaš spodaj:

kurikulum01.png

MODUL 1
Brez osnov o pedagogiki montessori ne gre, če želite montessori vključiti v vsakdanjik vaše družine. To je ključno!

 

 

MODUL 2
Kdo je majhen otrok, kakšne so njegove potrebe in značilnosti? Vso to vedenje potrebujete, da boste za otroka lažje pripravili okolje, ki bo podprlo njegov razvoj.

 

final.jpg

MODUL 3
Zakaj okolje montessori spodbuja in podpira otrokov razvoj, kakšne so značilnosti oz. kateri so elementi okolja montessori ter kje začeti s pripravo takega okolja.MODUL 4
V četrtem modulu se bomo lotili priprave okolja, ki podpira otrokov razvoj samostojnosti, odgovornosti in samozavesti. Z manjšimi prilagoditvami boš dosegla, da bo tvoj otrok  čim bolj vključen v tvoje vsakdanje življenje in tako gradil na mnogih veščinah in spretnostih, ki jih bo potreboval, da se bo uspešno soočal z izzivi, ki mu jih bo prineslo življenje.   

Še več vsebine... 

holding-hands-858005_1280.jpg

Dodatna podpora 

FB skrita
skupina

 

 

 • Vključitev in dostop do skrite Facebook skupine, v kateri bo prostor za vse tvoje komentarje, AHA momente, ideje ter vprašanja.
   
 • V skupino boste povezani mamice in očetje, ki delite podobne vrednote in vam je pristop montessori blizu. 

FB live

 • 3x Facebook live (video in audio javljanje preko FB v živo), ko boste imeli priložnost postavljati vprašanja, jaz pa vam bom na voljo za odgovore. 
   
 • 3x predavanje v živo s posebnimi gosti, ki bodo dodatno obogatili vsebino spletnega programa.

Dodatna podpora

 

 • mentorska podpora v FB skupini (moja in strokovnjakinj s področja pedagogike montessori, ki so vsak dan vpete v delo s starši in otroci ter imajo same ogromno izkušenj in znanja, ki ga lahko delijo z vami)
 • mentorska podpora ti bo na voljo še 1 mesec  po objavi vseh lekcij, ker vem, da se največ vprašanj pojavi ravno takrat, ko začnemo novo znanje vključevati v vsakdanje življenje. Skupaj torej 4 mesece mentorske podpore. 
 • Če boš po preteku teh štirih mesecev, kolikor bo trajal program, še želela ostati v stiku z vsebinami, ki jih bom nudila v FB skupini (FB live, objave, možnost postavljanja vprašanj), boš imela možnost, da si dodatno podporo zagotoviš z mesečno članarino v višini 27 EUR. 
   
 • Dodatna podpora ni mišljena v smislu osebnega svetovanja 1 na 1 v živo ali preko spleta.
Meni osebno so veliko dala FB predavanja; mogoče predvsem zaradi začaranega kroga v katerem se trenutno vrtim; ni časa, hitra jeza, odpor sina, pregovarjanje, in ohladitev pa spet in ponovno itd. Všeč so mi vprašanja na koncu lekcij, na katera je potrebno odgovoriti in h katerim se vedno znova vračam. Zelo prav mi je prišlo podaljšanje programa in zavedanje, da imam dostop do njega in lahko stvari, ki mi ne bodo jasne ponovno poslušam. Nekatere prilagoditve že prinašajo rezultate pri 3-letnici. Hvala za organizacijo tega programa. Res sem vesela, da sem se vključila v ta program in da bodo vsebine na voljo še dolgo casa. Mojca, hvala za vse!
— Špela G.
V programu sem prejela zelo uporabne informacije, vse je bilo razumljivo, sicer pa si bila vedno na voljo za vprašanja, če bi karkoli bilo nejasno. Zelo všeč so mi bili tudi FB live, preko katerih si se še bolj povezala s skupino in nam pokazala, da si dostopna.
— Mateja K.
Ne bi si mogla predstavljati boljše učiteljice, ki najde odgovor na prav vsako vprašanje, ki se nam staršem včasih zdi nerešljivo. Potem pa nam podaš tako preprosto rešitev, ki spremeni življenje nas in otrok za 1000%.
— Minka Z.
ozadjebarva.jpg

DOM PO MERI OTROKA - korak po koraku vključite montessori doma

ZADNJI ROK ZA VPIS V PROGRAM

10. september 2018
 

Pričetek programa:  13. september 2018, ko prejmeš dostop do vsebine prvega modula. Naslednji možen vpis v 4 - mesečni program bo v juniju 2019. 

Vpis v program je možen še:

Kaj vse je vključeno v program:

 

 • 4 moduli (29 lekcij)
 • 3 x FB live (vprašanja in odgovori)
 • 3 x predavanje preko spleta z gosti
 • članstvo v skriti FB skupini (mentoriranje)
 • vse lekcije, ki bodo v prihodnje še nastajale 
 • doživljenjski dostop do lekcij v spletni učilnici

Bonusi v programu

BONUS #1

Z vpisom v program prejmeš vseh mojih 5  e-knjižic (Kako kuhati skupaj z otroki, Praznovanje rojstnega dne na način montessori, Kako vrtnariti z otroki, Brez plenic pred drugim letom, Kako pripraviti dom po meri otroka - v stilu montessori), v katerih boš našla ogromno praktičnih nasvetov, kako vključiti montessori v vzgojo otroka.

BONUS #3

Darilni bon v vrednosti 15 EUR za nakup v spletni trgovini Z OTROKI DOMA, v kateri boste našli veliko uporabnih pripomočkov in igrač, ki jih običajno iščejo starši, ki želijo vključiti pristop montessori v svoj dom.  

4 - banner final.jpg

Kako zgleda

spletno učenje

 • Vsebine o pristopu montessori boš lahko spremljala iz udobja svojega doma,  na sprehodu ali na poti v službo. Ni se ti potrebno nikamor peljati, niti iskati varstva za tvojega otroka.
   
 • Lekcije boš lahko poslušala ali/in gledala preko računalnika, tablice ali pametnega telefona. Ob vpisu v program boš prejela geslo za dostop v spletno učilnico, ki pa je samo tvoje. Geslo lahko deliš še s svojim partnerjem ali možem, sicer pa ima vsako geslo za dostop do učilnice le enega uporabnika zaradi spoštovanja do mene in mojega dela, ki sem ga vložila v oblikovanje programa.
   
 • Program boš lahko spremljala v času, ko bo tebi ustrezalo in v tempu, ki ga boš zmogla. Dostop do spletne učilnice boš imela za vedno, tudi po koncu našega programa.
   
 • Vsebine spletnega programa so digitalne, v audio in video formatu. Nekaj vsebine pa bo tudi v dokumentih (pdf ali word).
ure.jpeg

Urnik programa

 • Program se uradno prične 13. septembra 2018, ko boš po e-pošti prejela dostop do prvih lekcij
   
 • Dostop do vsebine lekcij boš prejemala postopoma. Odvisno od napredovanja in utrjevanja vsebine prejšnjih lekcij. Želim si, da ideje, ki jih dobiš v lekcijah spraviš v življenje, zato je vmes nekaj časa, da jih realiziraš. Želim si, da narediš spremembe, ne, da o njih samo razmišljaš. 
 • S programom zaključimo 13. januarja 2019, vendar pa ti bo dostop do vsebine modulov, po zaključku programa, dostopen za vedno. 

Zdaj je pravi čas, da se posvetite vzgoji in razmislite, kako želite vzgajati svojega otroka. Strokovnjaki so si danes enotni. Zgodnje otroštvo je čas, ko se postavlja podlaga za celo življenje, zato ni vseeno, v kakšnem okolju otrok odrašča in kakšne izkušnje doživlja v njem. Bolj, ko bo okolje za otroka spodbudno, bolj bo otrok razvijal svoje potenciale in vse, kar je prinesel s seboj na ta svet.

Zato ne odlašajte in sprejmite odločitev za vpis v program še danes.

ozadjebarva.jpg

DOM PO MERI OTROKA - korak po koraku vključite montessori doma

ZADNJI ROK ZA VPIS V PROGRAM

10. september 2018
 

Pričetek programa:  13. september 2018, ko prejmeš dostop do vsebine prvega modula
Naslednji možen vpis v 4-mesečni program bo v juniju 2019. 

VPIS V PROGRAM TRAJA ŠE: 

Kaj vse je vključeno v program:

 

 • 4 moduli (29 lekcij)
 • 3 x FB live (vprašanja in odgovori)
 • 3 x predavanje preko spleta z gosti
 • članstvo v skriti FB skupini (mentoriranje)
 • vse lekcije, ki bodo v prihodnje še nastale (brez doplačila) 
 • doživljenjski dostop do lekcij v spletni učilnici
Vsaka lekcija služi svoji vsebini, ki je podana na res krasen način, razumljivo, jasno in predvsem se vidi, da je to iz realnega sveta, da je možno narediti spremembe v vzgoji, čeprav se nam včasih zdi, da to ni mogoče. Ti si nam to prikazala na pravi način, z veliko mero razumevanja do nas samih kot staršev, ki se velikokrat obsojamo, ter nam pokazala, kako razumeti otroke.
— Špela G.
Jaz in moj partner sva hvaležna za to odločitev in misliva da je to dobra investicija. Marsikdo bi rekel, zakaj daješ toliko denarja za nekaj neoprijemljivega, vendar je to vredno mnogo več kot materialne dobrine. Sploh pa če delis z številom svojih otrok in dnevi ko si z njimi, je cena zelo nizka. Itak pa te program toliko nauči in spremeni način vzgoje, da je res vredno, ni škoda nobenega denarja...
— Anja F.
Program je presegel moja pričakovanja, saj sem pričakovala, da bodo informacije vezane le na posodobitve našega doma, dobili pa smo veliko več, kako se kot starš obnašati v odnosu do otroka, ga sprejemati takega kot je in mu slediti. Program je presegel moja pričakovanja, res si se 200% potrudila, tako kot pri vsem, kar počneš.
— Rebeka D.

Garancija zadovoljstva

Z vsem srcem si želim in verjamem, da boste s programom zadovoljni, a ker mi je tudi pomembno, da mi zaupate in preizkusite ali vam program ustreza, sem se odločila za 100% garancijo zadovoljstva.

Če po 1 tednu od pričetka programa ugotovite, da vam spletni program ni pisan na kožo, mi prosim vašo željo povejte in vam brez besed vrnem vplačani denar.

question-mark-2123966_1280.jpg

Pogosta vprašanja

1. Kdaj se program prične in kdaj konča?

Program se prične 13. septembra 2018, ko boš po e-pošti prejela dostop do prvih lekcij. S programom zaključimo 13. januarja 2019, a dostop do spletne učilnice ti bo ostal za vedno. Članstvo v zaprti skupini pa je omejeno za čas trajanja programa. Po zaključku programa boš imela možnost ostati v FB skupini in imeti stik z vsemi novimi vsebinimi, ki bodo nastajale tekom prihodnjih novih lansiranj programa (FB live, FB objave, možnost postavljanja vprašanj), če se boš odločila za mesečno članarino v višini 27 EUR. V kolikor se za to možnost ne boš odločila, izgubiš članstvo v FB skupini, boš pa imela še vedno dostop do vseh posnetkov, ki so nastali med programom, na posebni strani, do katere boš dobila dostop.

2. Kako je s plačilnimi pogoji?

Vpisnina za program se lahko poravna v štirih obrokih po predhodnem soglasju z vaše strani o direktni obremenitvi vašega računa ali preko Pay Pal sistema. 

3. Koliko časa mi bo vzel tečaj?

To je odvisno od vas in vaše trenutne situacije. Ocenjujem, da boste potrebovali 2-3 uri na teden, da se boste prebili čez vse lekcije. V to pa ni vštet čas, ki ga boste potrebovali za domačo nalogo.

4. Ali lahko tudi moj mož/partner uporablja moje podatke za prijavo v program?

Vsekakor lahko do spletnega programa dostopa tudi tvoj partner oz. mož, saj sta vajinemu otroku oba starša in tako bo tudi otrok največ pridobil od programa. Prosim pa te, da svojih podatkov za dostop do programa ne deliš z drugimi osebami. Tako izraziš spoštovanje do mojega dela, ki sem ga vložila v ta program. Tako boš poskrbela, da bom lahko tudi v prihodnje pripravljala še več koristnih vsebin za starše.

mag. Mojca Košič, ustanoviteljica Montessori doma 

mag. Mojca Košič, ustanoviteljica Montessori doma 

Kdo sem

Osem let nazaj sem bila mlada mamica dojenčici in dve leti stari deklici. Svojima hčerkama sem želela predati le najboljše, a sem se pri tem močno lovila. Nisem želela vzgajati tako kot so me vzgajali moji starši. Čeprav vem, da so me vzgajali tako, kot so najbolje znali.

Iskala sem druge poti in druge načine vzgoje. Vzgojo, ki bi spoštovala otroka, a hkrati pripravljala otroka na življenje. Našla sem pedagogiko montessori, jo pričela proučevati in vključevati v vzgojo mojih deklic ter s tem tudi v naše življenje.

Naše življenje se je spremenilo. Na bolje, seveda. Danes sta moji deklici že v šoli, a je montessori še vedno ostal del našega življenja. Vedno bolj.

Ker je montessori naši družini prinesel toliko lepih sprememb, želim vso znanje in izkušnje, ki sem jih pridobila v teh 8ih letih deliti z vami.

Preko bloga, spletne trgovinice in programov za otroke in starše pomagam, da bi bolje prepoznali in razumeli potrebe svojega otroka ter z njimi vzpostavili bolj harmoničen, umirjen in ljubeč odnos.

Otrokom pa dajem priložnosti, da preko svojih lastnih izkušenj na programih dobijo občutek, da zmorejo sami in razvijajo vse tiste veščine in spretnosti, ki jih bodo potrebovali, ko odrastejo.

Do sedaj sem svoje znanje lahko delila le v manjših skupinah za otroke in starše. Danes mi sodobna tehnologija omogoča, da bom svoje znanje kmalu ponesla med vse vas. Naj bo montessori končno dostopen prav vsem!